2010 m. sausio 3 d., sekmadienis

Kepiniai


Po visų siuvimų ir siuvinėjimų persimečiau prie kepinių.
Pirmąkart kepiau spurgeles, na savo nelaimei gal, nes šeimyna pareiškė , kad turėsiu kept kėkvieną savaitgalį.
Receptukas gan paprastas:
apie 300g varškės
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai cukraus
apie 300g miltų (kad masė butų tiršta, bet nekieta, gal siektiek daugiau prireiks)
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
aliejaus virimui
sudedu varškę, kiaušinius, cukrų , kepimo miltelius , dar galima vanilės išmaišau, tada pilu miltus ir vėl išmaišau, jei miltų trūksta pridedu ir daugiau, kad tešla neliptu prie rankų - vandeniu pašlapinu delnus ir mažas spurgytes dedu į įkaitintą aliejų. Kuo mažesnės spurgytės tuo skanesnės, geriau iškyla.
Galima iškeptas pabarstyt cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą