2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Kepiniai



Dar vienas mano kulinarinis "šedevras" krabų lazdelės tešloje.
Tešlą užmaišiau iš kiaušinio, šlakelio pieno , miltų ir žiupsnelio druskos.
Dariau šiektiek tirštesnę tešlą nei blynams ir kepiau aliejuje (gal tiksliau sakyt , kad viriau) .
Darius ir alaus tešloje, bet nelabai patiko, nes jaučiasi kartumas tada nuo alaus ir riebalų buna daugiau prisigėrę.
Iškeptas išvirtas aliejuje krabų lazdeles išimu ir sudedu ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalus.
Aišku tai nėra geras maistas, bet kartą per metus nedidelis nusikaltimas.

3 komentarai:

  1. O aš krabų lazdeles kepdama darau truputį "patobulintą" tešlą - atskiriu kiaušinio baltymą nuo geltonimo. Iš geltonimo padarau tešlą (beveik kaip blynams), o baltymą suplaku ir atsargiai įmaišau į tešlą. Tada volioju ir kepu. Su fri bulvytėm, šviečiais agurkėliais , pomidorais super skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vienas iš gardžiausių patiekalų man :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o aš darau su mieline tešla (sausom mielėm), labai skanu. Mieles sumaišom su trupučiu skysčio, miltų ir paliekam, kad pakiltų. Po kiek laiko, "pribaigiam" tešlą, pridedam dar miltų, jei reikia dar šiek tiek skysčio, įdedam žuvies prieskonių į masę, labai nedaug druskytės, voliojam krablazdes ir kepam. Pats kepimo procesas "nešvarus", nes reikia turėti noro ir kantrybės tokioje lipnioje tešloje krablazdes apvolioti, bet...Nespėju kept, visos krablazdės bekepant išnyksta iš lėkštės ;)Pabandykit ;) P.S. tešla neturi būti per kieta, nes tada nepavoliosite krablazdžių;)

    AtsakytiPanaikinti