2010 m. rugpjūčio 21 d., šeštadienis

Atsargos žiemai



Na ką, ruošiam atsargas... Šįkart marinuota burokų sriuba. Tiesa, šį receptą bandau pirmą kartą, bet manau ne paskutinį. Reik paruošt atsargų savo vyrukams, kad sugebėtų patys šį tą išsivirt, o su barščiais paprasta - užverdi vandenį, sudedi kelias supjaustytas bulves, keletą mėsos kukuliukų ir stiklainiuką paruoštos barčių sriubos. Ir viskas, paverdi ir pili į lėkštę, šaukštas grietinės kas mėgsta. Gal kartais kas skilandžio gabaliuką turėtų , m..... vien nuo minties , kad barščiai su skilandžiu seilės bėga...
Receptuku pasidalino Renata iš Alytaus, manau nesupyks , kad ir aš savo bloge jį įdėsiu, manau ne vienai palengvins gyvenimą , nes po to barščius ir bet kuris vyrukas galės išvirt.

4kg burokų(sutarkuoti)
1,5 kg sunokusių pamidorų (nuplikyti ir sumalti,aš blenderiuoju)
0,5kg svogūnų (smulkiai supjaustyti)
0,5kg paprikų (smulkiai pjaustyti,aš tarkuoju burokine tarka)
0,5kg morkų (sutarkuoti irgi burokine tarka)
100gr česnakų (susmulkinti kuo smulkiau)
400gr aliejaus (jo nesveriu,o va kepinant daržoves vis įpilu,kad nesviltų )
200gr acto
80gr druskos
200gr cukraus
Atskiruose puodeliuose susitroškinti morkas ir svogūnus. Tada į didelį puodą sudėti burokus ir troškint,kol bus minkšti. Tada sukrėsti svogūnus,morkas ir žalias paprikas,užvirus patroškint kokias 5-7min,tada sukrėst pomidorus,vėl truputį patroškint,pačioj pabaigoj sudėti druską,cukrų,actą ir,užvirus,dar kelias minutes pavirt ir krėst į stiklainius ir užsukt metaliniais dangteliais.
Tai va receptas toks kokį pateikė Renata, aš šiektiek dariau savaip - paprikas pjausčiau, pridėjau keletą lauro lapelių, juodųjų pipirų, kvepiančių pipirų ir pyliau šiektiek mažiau acto (visokios rūgšties vartojam minimaliai, kad išvengt kaikurių skrandžio bėdų , be to ir pripratę taip).
Troškinimo procedūra mano tokia - į troškintuvą supyliau aliejų, įkaitus dėjau svogūnus, apkepinau, tada į svogūnus (tik apkepintus, ne perkepusius) dėjau morkas, pakepinau , kad šiektiek suminkštėtų, tada pomidorus sudėjau, kai jie pradėjo pasileist suverčiau viska į burokus, sudėjau česnakus, paprikas ir patroškinau keletą minučių (kol suminkštėja burokai). Tada į puodą keliavo pipirai ir lauro lapeliai, cukrus su druska, pakaitinau dar kokias 5min. maišant (reik viso proceso metu maišyt, kad neprisviltų) ir pabaigoje supylus actą (aš pyliau 150g.) pakaitinau dar pora minučių. Na lyg ir viskas, belieka sudėt į stiklainius.
Ačiū Renatai už receptą!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą